Vårtmedel mot kondylom

Lider du av en kondylominfektion? Beroende på immunförsvar och hur lång tid varit infekterad har man olika omfattning och storlek av vårtorna. Att självläka kan ta tid ibland flera år därför kan det vara lämpligt att prova olika medel för att dämpa infektionen och minska och ta bort kondylomen. För dig som vill prova receptfritt innan du går till läkaren för att frysa bort dina könsvårtor finns nedan en utvärdering av de medel som finns tillgängliga receptfritt på marknaden idag.

Receptfria vårtmedel mot kondylom och könsvårtor

Zymaderm – ett säkert val
 
Betyg[rating=4]

Finns ej tillgängligt i svensk handel förtillfälligt
 
Zymaderm penslas på kondylomvårtorna för att förebygga nya utbrott samt för att minska och ta bort befintliga vårtor. Innehållet är 100% naturligt och produkten Zymaderm appliceras upp till 3-4ggr per dag på smittat område och tas snabbt upp via huden.
Styrka [rating=4]
Lämplig på större könsvårtor [rating=4]
Lämlig på vårtkluster [rating=5]
Förväntat synligt resultat efter ca 3 månader
Slutbedömning: Zymaderm är ett medel mot kondylom som ger märkbart resultat i form av mindre och färre vårtor efter en tids behandling. Medlet sägs påskynda kroppens process för att läka ut HPV infektionen vilket kan vara möjligt men svårmätbart. Det bästa alternativet för självbehandling av kondylom!

Naturasil – ekologiskt medel mot vårtor
 
Betyg[rating=3]

Finns ej tillgängligt i svensk handel förtillfälligt
 
Naturasil är en produkt som penslas på vårtorna och som sägs påskynda kroppens läkning av kondylom. Naturasil är ett naturligt preparat som är lämpligt för personer med en hy som kan vara känslig.
Styrka [rating=3]
Lämplig på större könsvårtor [rating=3]
Lämlig på vårtkluster [rating=3]
Förväntat synligt resultat efter ca 4-6 månader
Slutbedömning: Naturasil kan hjälpa dig med mycket små besvär av kondylomvårtor, resultat dröjer längre än med Wartol men är märkbart. Bra val för dig som vill behandla könsvårtor försiktigare med en något mildare metod.

 

Läkarens behandlingar av kondylom
Hos doktorn kan du förvänta dig en frysbehandling av dina könsvårtor. Metoden utförs efter bedövning med salva av lokalt område därefter penslas eller sprayas vårtorna med medel som dödar vårtan via stark kylbehandling, sk kryoterapi. I andra länder finns metoder tillgängliga där man bränner bort vårtorna med laser eller ibland tom via elektricitet.